Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@21:23:48 GMT

تست و بررسی اولیه FMC SX۵ خودروسازی فردا

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۴۴۱۷۴

تست و بررسی اولیه FMC SX۵ خودروسازی فردا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اسب بخار، به علت تعدد این کراس اوورها در مارکت فروش باید پذیرفت که کار انتخاب این محصولات، هم برای خودروسازان و هم مشتریان سخت شده است و کمپانی های خودروساز موظف هستند محصولاتی متفاوت، زیبا و البته کارآمد را برگزینند تا مورد توجه خریداران قرار گیرند. یکی از جدیدترین کراس های سایز متوسط تولید داخل  SX5  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این مقدمه کوتاه به سراغ بررسی ظاهری، داخلی و فنی این نو رسیده بازار می‌رویم.

کراس اوور SX5 از کجا آمد؟

این کراس اوور محصول گروه دی اف ام و کمپانی دی اف ال چین است و از خودروهای میان رده این برند محسوب می‌گردد. کمپانی  فردا موتورز  ایران نیز برای اولین خودروی قابل عرضه خود در کشور، این کراس اوور را برگزیده و قرار است با درصد داخلی سازی حدود ۲۰ درصد برای شروع و نیز برند داخلی خود به بازار عرضه نماید.

بررسی ظاهری

با نگاه به نمای جلوی خودرو شاهد هارمونی زیبایی هستیم. خطوط شارپ و شجاعانه که در جلوپنجره و سپر خودرو استفاده شده اند در ترکیب با چراغ‌هایی که گرافیک داخلی زیبایی دارند، هماهنگی بسیار خوبی دارد و جذاب جلوه می‌کنند. ورودی هوای سپر نیز که در دو سمت با دو قاب Uشکل افقی احاطه شده است به عضلانی تر شدن چهره خودرو کمک شایانی کرده است. در کل و با نگاه به نمای جلوی خودرو به نظر می‌رسد طراحان نیم نگاهی نیز به طراحی  هوندا  CR-V  داشته اند.

با گذر از این نما و رسیدن به نمای کناری، به نظر می‌آید که از جسارت طراحان تا حدودی کاسته شده است و شاهد طرحی نسبتاً جعبه‌ای شکل هستیم؛ دو خط افقی موازی که یکی از پایین درها و دیگری از زیر دستگیره‌های کناری عبور کرده است، شخصیت ساید این خودرو را تشکیل می‌دهند. پنجره های بزرگ، آینه های کناری با میدان دید وسیع، فاصله محوری زیاد و رینگ‌های ۱۷ اینچی نیز از دیگر خصوصیات ظاهری نمای کناری این خودرو هستند.​​

نکته جالب توجه در نمای کناری نیز شباهت بخش گلگیر عقب و قسمت چراغ روی آن با  فولکس واگن تیگوان  است.

در قسمت عقب می‌توان گفت همان سادگی نمای کناری را شاهد هستیم. گرافیک داخلی چراغ ‌های عقب زیبا هستند و قسمت چراغ دنده عقب نیز به شکلی زیرکانه و جالب توجه با دستگیره درِ صندوق درهم آمیخته‌اند. سپر نیز با دو مه شکن و دو خروجی تزیینی اگزوز و یک دیفیوزر کوچک، اسپرت و البته عضلانی جلوه می‌کند و با سپر جلو هماهنگی قابل قبولی دارد.

وقت آن رسیده است که سری به داخل خودرو بزنیم.

طراحی داخلی FMC SX5 خودروسازی فردا

با باز کردن درِ خودرو و قرار گرفتن در آن به سرعت با اتمسفر کابین انس خواهید گرفت. از نکاتی که شخص نگارنده به شدت به آن علاقه مند شدم طرح داشبورد و رودری ها بود. با نشستن در موقعیت راننده این احساس را خواهید داشت که کابین کاملاً شما را در بر گرفته است و در یک فضای آشنا و البته خوشایند قرار گرفته اید که بی شک بخشی از این احساس مدیون طراحی بی نقص و اسپرت صندلی‌ های خودروست.

استفاده از خطوط، متریال و رنگ‌های متنوع (مانند قرمز، مشکی پیانویی و طرح کربن) در طراحی داشبورد و داخل درها حس اسپرت را به شما القا می‌کند، ضمن این که، جنس مواد به کاررفته در کابین نیز قابل قبول و بعضاً بالاتر از برخی از رقبای خود است.

داشبورد خودرو، موقعیت قرارگیری مانیتور و جانمایی پنل‌های مربوط به سیستم تهویه و تنظیمات چندرسانه‌ای همه و همه شباهتی جالب توجه با محصولات  ب ام و  و بعضاً  فولکس واگن  دارند اما به طور قطع کپی کاری صرف محسوب نمی‌شوند و خوشبختانه می‌توان گفت که چینی‌ها بالاخره از مرحله صرفاً کپی های ناشیانه عبور کرده اند.​

فضای پا و سر به ویژه در ردیف عقب خارق العاده است و جای هیچ گونه گله و شکایتی را برای سرنشینان باقی نمی گذارد.

فضای بار نیز کاملاً حجیم و متناسب برای نیازهای خانواده ‌های ایرانی تعبیه شده و زاپاس خودرو نیز به منظور جلوگیری از سرقت در کف محفظه بار، جانمایی شده است.

از امکانات ایمنی و رفاهی این خودرو می‌توان به مواردی مانند دو عدد ایربگ، سانروف، فرمان برقی، کروز کنترل، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی، مانیتور ۸ اینچی، دوربین و سنسور عقب، تهویه مطبوع الکتریکی، سنسور نور، سیستم‌ پایش فشار باد تایرها، راهنمای تعویض لاین، آینه های کناری برقی، دی لایت، سیستم کنترل پایداری، تریم چرم داخلی و رینگ های ۱۷ اینچی اشاره نمود.

قوای فنی FMC SX5 خودروسازی فردا

فردا SX5  از یک پیشرانه ۱٫۶ لیتری تنفس طبیعی با تکنولوژی ساخت میتسوبیشی بهره می‌گیرد. این پیشرانه مجهز به فناوری Mivec میتسوبیشی می‌باشد که در واقع نام انحصاری این کمپانی برای ویژگی زمان بندی متغییر سوپاپ ها است. پیشرانه مذکور توان تولید ۱۲۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۱ نیوتن متر گشتاور را دارد که یک جعبه دنده CVT نسل سه با امکان تعویض دستی دنده ها و همچنین حالت برفی و اسپرت، وظیفه انتقال نیروی تولیدی توسط پیشرانه به چرخ های جلو را داراست.

پیشرانه ۱٫۶ لیتری خودرو گرچه شاید بدون فناوری توربو قدرت چشمگیری را در اختیار راننده قرار ندهد، اما قطعاً دردسرهای نگهداری پیشرانه‌ های توربو را نیز با توجه به وضع کیفیت بنزین ‌های تولید داخل نخواهد داشت. به عنوان یک نکته مهم و بسیار رضایت بخش باید به تفاوت جعبه دنده نسل سه این خودرو با سایر CVTهای موجود در خودروهای چینی اشاره کرد که در حالت دستی برخلاف سایر گیربکس‌ های مشابه، واکنشی رضایت بخش به سبک و یا معکوس کردن دنده ها دارد و این ویژگی به خصوص در شیب‌ های سربالایی و هنگام سبقت گیری ها، به کمک راننده خواهد آمد. سیستم ترمز خودرو نیز حس امنیت لازم را با توجه به وزن و جثه اتومبیل، به سرنشینان القا خواهد نمود.

سخن پایانی

در کل، می‌توان گفت که فردا SX5 یک کراس اوور میان سایز با طراحی مناسب ظاهری و بسیار چشم نواز داخلی است که از مزیت های آن باید به جادار بودن فضای داخل، کیفیت ساخت و متریال مناسب در کابین، پیشرانه کم درد سر و… اشاره نمود و از سویی دیگر، وجود تنها دو عدد ایربگ، نبود آپشنی مانند ورود و استارت بدون کلید در کنار قدرت نسبتاً پایین پیشرانه از ضعف های این خودرو به شمار می‌روند. گفتنی است به نظر می رسد در صورتی که کمپانی فردا بتواند خدمات پس از فروش مناسب در کنار تعهد در تحویل محصول را برای مشتریان فراهم آورد، می‌توان به موفقیت این خودرو در بازار داخلی امید داشت.

پربیننده ترین پراید ۱۲۹میلیون شد/جدیدترین قیمت ساینا، کوییک و تیبا در بازار قیمت خودرو دنا در تهران +جدول فروش‌فوق‌العاده ایران‌خودرو آغاز شد قیمت خودروهای ایران خودرو امروز +جدول قیمت محصولات سایپا امروز ۹۹/۱۱/۲۷

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کراس اوور کراس اوور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مجلس از فردا وارد بررسی جداول بودجه می‌شود
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • سیل بم در پارکینگ خودرو | خودروهای لجن کش در حال کارند
  • تصاویری جدید از زخمی شدن وزیر امنیت داخلی اسرائیل پس از واژگونی خودرو
  • خودروهای غرق شده در پارکینگ کارخانه خودروسازی در بم | ویدئو
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند